Vieux Farka Toure

imagehandler.ashx.jpg

Vieux Farka Touré, guitarra i veu. Tim Keiper, bateria i percussió. Mamadou Sidibe, baix i veu.

16/08 a les 22:30

Quan Vieux Touré va decidir incloure en el seu nom artístic el sobrenom “Farka” va decidir carregar a l’esquena la responsabilitat de marcar un camí propi sense perdre de vista l’extraordinari llegat de qui abans que ell es va erigir per mèrits propis com el catalitzador entre occident i els sons i músiques africanes tornant el Blues al seu bressol.

The Secret és l’últim treball de Vieux Farka Touré, ell mateix ho classifica d’aquesta manera:
“És la meva forma d’intentar ajudar a que els sons ancestrals del Blues africà aconsegueixin una adequada projecció en el futur”

A diferència d’altres il · lustres fills que reneguen de les comparacions Vieux ha sabut recollir el testimoni de Ali Farka Toure i prosseguir amb la sempre complicada tasca d’extreure el suc del delta del Níger i amalgamarlo amb el que es va coure l’altra banda de l’oceà en el delta del Mississippi buscant equilibri i respecte per les dues vessants d’una mateixa música que ha estat la mare de totes les músiques modernes.

Dave Matthews, John Scofield, Derek Trucks són alguns dels noms que acompanyen el guitarrista en el seu últim treball. Atenció a la peça que dóna títol al disc “The Secret” ja que amaga sorpresa, la participació del mateix Ali Farka Touré.

 

spotify.jpgVieux Farka Touré – The Secret


 

spotify.jpg Vieux Farka Touré – The Secret

Reply

Leave a comment.