Smooth Jazz 2012

PRIMERA GRAN FESTA DE L’SMOOTH JAZZ A MALLORCA
Pels amants de l’Smooth Jazz, el cartell oferit pel Protur Biomar Gran Hotel era poc menys que espectacular. Reunir en un mateix cap de setmana a cinc de les més grans figures d’aquest gènere era quasi impensable. La perseverança de Jaume Nebot, juntament amb l’experiència de Christian Bössner, responsable del festival d’Augsburg, feren possible que, durant el cap de setmana del 27 al 29 d’abril, poguéssim veure a David Benoit, Marc Antoine, Warren Hill, Jeff Lorber i Eric Darius, juntament amb el fins aquell moment desconegut per a mi, Uné.

Varen aplicar la fórmula ja provada amb èxit a Augsburg. Un grup format per músics alemanys de contrastada solvència, que servien de base per al lluïment dels abans esmentats solistes i que demostraren
en tot moment la seva professionalitat. Els seus noms són:
Martin Feske  – Guitarra   Günter Asbeck – Baix elèctric   Heiko Braun
– Bateria   Lutz Deterja – Teclats   Michael Hügel – Sax tenor.

L’encapçalament de la crónica diu “PRIMERA GRAN FESTA” (Jaume Nebot va confirmar que hi haurà continuació), perquè això és el que va ser. El públic que es va allotjar a l’hotel va poder confraternitzar amb els músics i per tant hi va haver molta complicitat tant dalt com baix de l’escenari, Quant al públic, hi havia gent de moltes parts del món, sobretot alemanys i escandinaus. També hi havia espanyols (Madrid, València, Granada) i mallorquins, principalment de la zona del Llevant. Un ple absolut les dues primeres nits i tres quarts el diumenge a migdia (supòs que va faltar el públic local).

Amb el públic entregat des del principi, els solistes compliren a la perfecció amb el que s’esperava d’ells i els hi feren passar un cap de setmana inoblidable. No en vull ressaltar a cap per damunt dels altres, però el que és cert és que la gran sorpresa del festival fou OLIVIA HILL, la filla de Warren Hill, que ens va regalar dues
excel•lents versions, “God bless the child”, durant l’actuació del seu pare, i “Over the rainbow”, com colofó del final de festa del diumenge.
[nggallery id=5]

Reply

Leave a comment.