JVera Quartet – Festival D’Alcúdia

JVera Quartet -Festival de Jazz D’alcúdia

José Vera: Baix i contrabaix
Jacob Sureda: Teclats, piano i melòdica
Ariel Bringuez: Saxo Tenor
Andrés Litwin:Bateria

Amb la col·laboració de Ángela Cervantes a la veu.

José Vera és probablement un dels músics mallorquins amb més projecció nacional. Involucrat en gires i enregistraments (majoritàriament relacionats amb el Pop), on realment se sent còmode és en els registres del Jazz més groove (Mr. Groove es deia el primer tema del concert) encapçalant la seva formació JVera Quartet, el seu projecte més personal.

Si una cosa crida l’atenció de José Vera en l’àmbit extra-musical és que mai es refereix a JVera com el seu quartet, sempre es refereix al mateix com si ell fos un component més del mateix, tot i el lideratge que exerceix dins del mateix i les tasques de composició, és clar que el projecte respira pels quatre costats que el formen aportant cada membre la seva creativitat fent que les idees flueixin sobre l’escenari. Personalitzar en excés el projecte no està entre les preocupacions de Jose Vera i sí donar-li una continuïtat i una coherència.

El directe de José Vera és contundent, línies de baix elaborades impulsades per la bateria d’Andrés Litwin en què Jacob Sureda i Ariel Bringuez van filant harmonia i melodies, funcionant com una rellotge. Sens dubte el d’ahir és el millor directe que hem vist de Jvera Quartet i així ho va reconèixer el públic que va sol · licitar insistentment els bisos.

Sobre Jacob Sureda hi ha poc a dir a hores d’ara, la seva aportació al quartet és imprescindible, José Vera no es cansa de dir que no concep Jvera Quartet sense la col · laboració de Jacob i ens consten els esforços perquè hi hagi pogut encaixar agendes i fer possible la presència del teclista i pianista. Ariel Bringuez és un saxofonista amb recursos sobrats per moure entre registres que van del Funk al Be-bop (amb versió de Scrapple from the Apple inclosa) i que hem vist acoblar-se cada vegada millor en el quartet al llarg de les diferents actuacions que han tingut a Mallorca. Andrés Litwin ha estat l’últim a incorporar-se al quartet substituint el baterista Noha Shaye, el millor que podem dir és que s’ha notat el canvi, que no és poc.

De nou es comptava amb la veu de la sempre resolutiva Ángela Cervantes amb una veu i interpretació brillants.

[nggallery id=7]

Reply

Leave a comment.