Bill Evans – Jazz Voyeur Festival

Per ser justos hauríem de dir que Jazz, n’hi va haver poc en el concert de Bill Evans, però també podem dir que ningú ho va trobar a faltar, Evans amalgama amb mestria bluegrass, jazz, algun toc Soul i sobretot Rock, molt Rock.

La formació de la SoulGrass Band ha estat formada per diferents músics de l’inici del projecte i actualment està formada per Mitch Stein, guitarrista novaiorquès de dilatada trajectòria, Steve Gadd, Chaka Khan O Marcus Miller són alguns dels noms amb els quals ha col · laborat aquest guitarrista,Frank Gravis baixista Texà amb una trajectòria molt destacable dins el Blues, Ryan Cavanaugh va ser l’encarregat de tocar aquest instrument anomenat banjo que un mai veu clar que hagi d’encaixar fins que comença a sonar, donant el toc bluegrass a la vetllada amb el virtuosisme que aquest instrument exigeix.

Lo de Josh Dion (bateria i veu) és un cas a part, Evans el va presentar com un músic d’un altre planeta i vaja que sí, bateriasta poderós amb una veu senzillament portentosa, blues, soul, tot el que se li tiri a sobre a aquest músic novaiorquès sembla poc, si volen gaudir del que aquest músic és capaç punxin el vídeo.

YouTube Preview Image

Evans va repassar els temes del seu últim treball Dragonfly, incorporant algun clàssic blues com Spoonful. De Bill Evans no descobrirem res que no se sàpiga ja, als 22 anys s’uneix a Miles Davis, la seva col · laboració més important amb el qual enregistra discs com decoy, We Want Miles o The Man With The Horn. Després d’aquesta col · laboració amb Davis la llista contínua, Less McCann, Herbie Hancock, Willie Nelson, etc.

17 discos en solitari i dues nominacions als Grammy després, a partir del 2009 fa especial èmfasi en les tradicions musicals del seu país buscant sons de la música ” americana “arribant al 2012 amb l’excel · lent DragonFly.

[nggallery id=8]

Bill Evans: saxo tenor, saxo soprano, teclat i veu
Ryan Cavanaugh: banjo
Mitch Stein: guitarra elèctrica
Frank Gravis: baix elèctric
Josh Dion: bateria i veu

Reply

Leave a comment.