Ahmad Jamal – Blue Moon

Sempre es diu d’ell que va ser un dels músics que més va influenciar a Miles -que l’hi diguin a Red Garland -. És injust que per destacar qui és Ahmad Jamal haguem de recórrer sempre a les influències que va tenir sobre Milers, però aquesta devoció pública per part del de Santa Mònica era tan rara com el talent Jamal i ajuda a situar la seva grandesa. Sofisticació i senzillesa, és difícil aconseguir aquesta combinació però precisament aquesta sempre ha estat la gran virtut de Jamal i alhora la seva creu en els seus inicis i que no tots van saber apreciar les seves composicions.

Ahmad Jamal compleix 83 anys, tinguin això en compte quan escoltin l’últim que s’ha tret de la màniga aquest pianista literalment inesgotable perque no ho pareix. Blue Moon és el primer treball de Jamal amb el segell Jazz Village(Harmonia Mundi).

L’aposta de Harmonia Mundi pel Jazz és si més atrevida, tal com està el panorama musical fitxar una primera figura com Jamal és una jugada tan arriscada com agraïda pels aficionats al Jazz i l’operació ja ha tingut el seu primer fruit, un disc que traspua classicisme i frescor.

Reply

Leave a comment.