Homenatge Manolo Bolao

IMG_0858p
Corria 1984 quan es va començar a gestar el disc que aquesta setmana s’ha presentat a Mallorca,  hem tingut gran  sort de poder comptar amb alguns dels que de primera mà van viure la trajectòria de Manolo Bolao. Sobre l’escenari estaven Emili Baleriola i Salvador Font com a membres de la banda que en el seu moment van participar amb Bolao en la gravació acompanyats per Miquel Ferrà al baix i Toni Miranda, el qual va tenir estreta relació amb Manolo Bolao sent un dels seus alumnes i va mantenir estreta relació en els últims anys.
Explicava ahir Emili Baleriola a la presentació del disc com va conèixer Manolo Bolao. Amb gran emotivitat recordava quan li van parlar d’un guitarrista que havia de conèixer que tocava Jazz -considerada gairebé una música diabòlica per molts-, el va trobar tocant en un local de la plaça Gomila (quan la plaça Gomila era una altra cosa) i ens va explicar de quina forma la trobada va marcar la seva música per sempre, probablement el moment més emocionant d’una vetllada que ja de per si ho era.

El món de la música atorga celebritat i mèrits de vegades de forma injusta, un ha de conformar-se amb aquesta excusa per intentar justificar per què algú com Manolo Bolao és un desconegut per a molts, sent un dels pioners del jazz a aquest país juntament amb altres noms més coneguts com Tete Montoliu.

Capture

Com deia Albert Mallofré a la contraportada del disc que aquí ens ha portat, Manolo Bolao apareix al principi de totes les històries i va acabar formant part d’ella. Amic de la infantesa de Tete, va estar en els inicis de l’eclosió instrumental de les jam-sessions en les quals es van incubar els talents que van donar forma al Jazz de la costa mediterrània. Rodó i molt per grans escenaris i amb grans noms (Per més informació llegir “Jazz a Barcelona 1920-1965, de Jordi Pujol Baulenas) fins que va decidir instal · lar-se de manera fixa a Mallorca, en aquesta època entra en contacte amb Emili Baleriola com ell mateix ens va relatar a la presentació i anys més tard es publica el disc Manolo Bolao Quartet.

Salvador Font, Emili Baleriola i Carles Benavent acompanyar Manolo Bolao en l’enregistrament, estàndards i temes compostos pel mateix Bolao, sis temes en què Bolao sintetitza 40 anys de marxa musical i vital on el seu geni ocupa tots els buits possibles des de la música fins la portada il · lustrada per ell mateix (Manolo Bolao també era un gran dibuixant). Avui tenim l’oportunitat de gaudir de nou d’aquell treball de la mà d’un segell molt atrevit com és Petit Indie.

Espai Xocolat
Toni Miranda Guitarra
Emili Baleriola Guitarra
Salvador Font Bateria
Miquel Ferrà Contrabaix

[nggallery id=10]

Comments

Reply

Leave a comment.