Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; thumbnail has a deprecated constructor in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/includes/thumbnails.php on line 12

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; TwitterRequest has a deprecated constructor in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/includes/twitter.php on line 18

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; gosuwt_facebook has a deprecated constructor in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/widgets/facebook.php on line 19

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/widgets/facebook.php on line 67

Warning: Use of undefined constant em_qtranslate - assumed 'em_qtranslate' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/functions.php on line 329

Warning: Use of undefined constant em_qtranslate_location - assumed 'em_qtranslate_location' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/functions.php on line 348

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/functions.php on line 357

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Diego "El Cigala" - Festival Estiva - Jazzin'Mallorca Jazzin'Mallorca

Diego “El Cigala” – Festival Estiva

IMG_4847“Fins i tot cantant boleros, cant flamenc” paraula de “El Cigala”. Des d’aquell enorme “Llágrimas Negras” (2003) no ha fet més que fusionar músiques, primer van ser els boleros després els tangos i en aquesta ocasió continua amb el cançoner argentí, però aquesta vegada incloent el vessant més en “Romanç de la lluna Tucumana” .

Alguns recriminen a El Cigala haver explotat en excés el filó, d’allunyar-se del flamenc, pero poca crítica cap al treball que ha desenvolupat aquests últims 10 anys amb aquests discos i Romanç de la lluna Tucumana no és excepció, l’elecció de temes torna a ser clau i de nou excel · lent, des de “Por una Cabeza” i fins a la revisió de temes dels germans Expósito, Mercedes Sosa o Atahualpa Yupanqui el disc és (valgui la redundància) rodó.

“El Cigala” sempre ha demostrat coherència en el que ell aporta als temes, la seva aportació flamenca és sobria i perfectament amalgamada amb les músiques natives dels temes, amb ell sempre funciona la fórmula i sonen amb una naturalitat extraordinària, versatilitat sense sortir del flamenc i la presència imponent d’aquesta veu sorrenca que tant agrada. Però lluny d’acomodar-se a la fórmula, en aquesta ocasió ens sorprèn introduïnte un guitarrista elèctric com Diego García “El twanguero” funcionant a la perfecció en un repertori a priori no massa amic de l’elèctric, deixant en algun moment gestos per als més jazzeros  en el directe. No estranya que El Cigala compti des de fa més d’una dècada amb les mans de Jaume Calabuch, pianista que es mou amb mestria entre el flamenc, eltango i detalls  blues per goig dels presents.

Ningú es pot sentir defraudat en el directe, no hi ha trampa canta com vol, ho fa fàcil, es va deixar la pell a l’escenari i malgrat la tremenda calor va oferir dues hores llargues de concert en què va anar repassant els temes de seus últims treballs per al tram final enfilar alguns dels temes més estimats pel públic del “Lágrimas Negras” si hi havia algun reticent a la sala sucumbir en aquell moment.

Fotos

Piano: Jaime Calabuch “Jumitus”
contrabaix:Yelsy Heredia
batería:Isidro Suárez
guitarra elàctrica: Diego García “Twanguero”
guitarra flamenca: Dan Ben Lior

Reply

Leave a comment.