Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; thumbnail has a deprecated constructor in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/includes/thumbnails.php on line 12

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; TwitterRequest has a deprecated constructor in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/includes/twitter.php on line 18

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; gosuwt_facebook has a deprecated constructor in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/widgets/facebook.php on line 19

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/widgets/facebook.php on line 67

Warning: Use of undefined constant em_qtranslate - assumed 'em_qtranslate' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/functions.php on line 329

Warning: Use of undefined constant em_qtranslate_location - assumed 'em_qtranslate_location' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/functions.php on line 348

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-content/themes/magzimus/functions.php on line 357

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/jazzinmallorcawp/jazzinmallorcawp.com/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Miles Davis 1970: At Fillmore - Jazzin'Mallorca Jazzin'Mallorca

Miles Davis 1970: At Fillmore

Fillmore avui -per estar no desentonar en els temps que vivim- és una franquícia , darrere del nom està Live Nation Entertainment ( TicketMaster )  poc més que un nom que tira de nostàlgia dels temps en què Bill Graham era el responsable d’una de les sales de concerts que van escriure part de la història de la música americana i com no, el local de la franquícia novaiorquesa del Fillmore, el Fillmore East ( Graham va obrir un Fillmore en cada costa) és avui una sucursal bancària.

fillmore

Qué tiempos aquellos

Pel Fillmore East van passar tots, des dels Grateful Death fins Joe Cocker (quan Cocker molava), la Creedence, Pink Floyd o The Allman Brothers, la llista és interminable. Tot i que el cartell sempre es va decantar més pel Rock /Blues en tots els seus gèneres també hi va haver espai per al soul i el Jazz, Rahsaan Roland Kirk o Miles Davis van passar pel seu escenari .

Miles Davis va a forjar  la llegenda de l’auditori enregistrant el que sens dubte podria haver estat un dels seus millors directes publicats, enregistrat al llarg de 4 dies a l’estiu de 1970, l’acompanyarien Jack DeJohnette, Dave Holland i Chick Corea. Steve Grossman i Airto Moreira s’unirien aquell mateix any a la formació, Miles inclou especialment per als quatre concerts al Fillmore a Keith Jarrett al piano elèctric. Teo Macero (productor d’un altre fita com Kind of Blue) s’encarregaria de la producció per Columbia.

Primera edición: Live at the Fillmore East (1970)

fillmore_1La gravació dels concerts es porta a terme l’estiu de 1970, del 17 al 20 de juny i es publica l’àlbum doble aquell mateix any quan encara durava la ressaca de Bitches Brew llançat dos mesos abans.

Bitches Brew havia suposat una revolució i la crítica encara atordida pel repte llançat tot just dos mesos abans acull el disc amb opinions desiguals, les crítiques principals són el criteri a l’hora de seleccionar els talls quedant fora de l’àlbum algunes interpretacions millors que les incloses finalment i l’excessiva edició dels temes quedant retallats molts d’ells respecte a les versions registrades originalment per encaixar la selecció en dos LP’s. Les comparacions amb Bitches Brew, tot i que tal vegada no tenia gaire sentit comparar ambdós discs no ajudaren.

Segunda Edición: The Bootleg Series Vol. 3 (2014)

Fillmore_2

Una de les portades més lletges que s’ha vist.

Si el Fillmore avui no és més que un nom penjat de la solapa de TicketMaster, Columbia Records va passar a ser un nom més dins del conglomerat de Sony a 1980, molt s’ha parlat sobre lo poc gratificant que és que els catàlegs de les grans firmes de Jazz americanes hagin acabat convertint-se en un actiu més d’empreses multinacionals. Això ha propiciat en moltes ocasions que els catàlegs s’hagin usat amb escàs criteri per publicar poc més que terribles recopilacions del mateix material una i altra vegada, sense cap tipus de cura per l’edició ni musical ni de presentació (trobar un llibret en condicions és avui missió impossible).

Però sembla que en el cas del disc que ens ocupa estem de sort. Sony ha decidit editar el que molts fans de Miles portaven anys demanant, una versió sense editar de les quatre nits al Fillmore Auditorium . L’edició serà llançada el proper 25 de març i ens prometen que respectarà al màxim el que va passar fa ja 44 anys entre les parets del Fillmore East.

L’edició s’engloba dins de la celebrada sèrie de bootlegs sent aquesta la tercera. Comptarà amb un extens llibret de més de 30 pàgines amb text de Michael Cuscuna, un dels responsables d’aquesta nova edició i que va viure de primera mà (sent discjokey) el prodigiós any (d’agost a agost del 69 al 70) en què Miles revolucionar (per segona vegada) el Jazz. També trobarem alguns temes extra que malgrat estar inclosos al repertori original no van arribar a tocar-se en cap de les quatre nits , en el primer disc trobarem “Wayne Shorter ‘s ‘ Paraphernalia ‘i’ Footprints ” i en el tercer disc una versió de 13 minuts de “Miles Runs The Voodoo Down“.

Comments

 1. Posted by Vittorio Ciarrocchi on de setembre 16th, 2014, 09:40 [Reply]

  We are a production entity of jazz music and we want to partecipate in Alcudia Jazz event with the songs of our artist Linda Valori.
  Can You kindly send us the e-mail or phone numbers of the festival organisers?
  Thank You in advance and wishes for a future collaboration.

  • Posted by Jazzin'Mallorca on d’octubre 17th, 2014, 11:44 [Reply]

   Please send us an email to info[a]jazzinmallorca.com

Reply

Leave a comment.