Mallorca Jazz Sa Pobla 2014

Mallorca Jazz Sa Pobla 2014cartell2014_Sa Pobla

Del 5 al 9 d’agost.

 El Malloca Jazz Festival Sa Pobla, que sobreviu malgrat el “Cero” suport però amb un entusiasme que fa “Pep”,  ens sorprèn amb una programació més digna del que caldria esperar donades les circumstàncies.

Queden en el trajecte oportunitats com la de Jose Miguel López projectant Discópolis des de Sa Pobla, però ja se sap; la promoció turística cal fer-la a les fires i ha de ser cara, molt cara.

David Murray

YouTube Preview Image

El saxofonista tenor i clarinet baix de Oakland establert a Portugal, bregat en el free jazz i el post bob, arriba amb un set de músics europeus que convertirán en memorable la canicular nit poblera.

Murray és home de molts “pals”; gaudeix reinterpretant als grans com Duke amb una big band i una secció de corda de 25 membres, fent hoa Paul Gonsalves amb la Boston Philharmonic Orchestra o abordant al Nat King cole més espanyol. Però també s’atreveix amb la Grateful O orquestrant una big band per Macy Gray.

Marco Mezquida-My Friend Marko

YouTube Preview Image

El de Menorca ja va sorprendre al difunt Certamen de Jazz Palma Comercial, imposant-se amb el seu trio amb Marko Lohikari i Carlos Falanga.

D’un lirisme embriagador i intens, Mezquida va ser una de les empremtes més sòlides que ens va deixar aquella ingènuament exitosa aventura.

El del contrabaix, establert a l’illa entre bossas i bluegrass i fent hores a la seva escola de música Can Fogarada, invoca de tant en tant allò de “penya, venirse pa ‘Mallorca que aquí hay trabajo”.

Mezquida ja no és rookie, és un dels pianistes més sòlids i requerits del panorama jazzístic polonès, i amb la competència que que hi ha, ja sabem a quin nivell el situa això.

Freddie Cole 

YouTube Preview Image

Mas conegut per ser el germà petit pianista de Nat i el tio de Natalie, segueix en actiu als seus 81 anys. Com sempre en aquests casos, atenció als sidemen que han aconseguit passar el tall, i als detalls de showbussiness que sempre destil·len aquests personatges en el que segurament serà una nit d’exquisida correcció jazzística.

Orange Juice Funk collective 

Ja se sap que si no hi collective no hi ha groove, així que la banda segurament s’expandirà per a l’ocasió. Em remeto al que ja vaig dir fa un lustre (que no és el mateix que una dècada) sobre Barceló i el Hammond, aquest home hauria d’agafar aires d’ultramar… Nit d’agost sudorosamente divertida ens espera…

cartell2014_Sa Pobla

Reply

Leave a comment.