O Sister! Swing al Castell de Bellver

IMG_20140812_214313

De quan el jazz era popular i alegre…

Cançons de la Mediterrània.

Castell de Bellver.

12 ago 2014 21:30

Paula Padilla (contralt)

Helena Estimat (soprano)

Marc Padilla (tenor)

Matías Comino, Guitarra

Camilo Bosso, Contrabaix

Pablo Cabra, Bateria

Com sempre, es pot discórrer i discutir molt sobre el caràcter jazzístic del repertori d’O Sister! Però seria caure una vegada més en la típica i barbarosa petulància jazzística, com diria el guerrero del Dragón. Aquí xerram de swing, de “caminar”, i si vos hem d’explicar per què és jazz, és que tanmateix no ho entendrieu ….

IMG_20140812_220044050

Ningú s’imagina els “feliços 20 s” sense banda sonora, i difícil és trobar per aquestes contrades una formació que ho faci tan bé com O Sister!

 YouTube Preview Image

 

Al principi sempre hi ha el talent, però després cal sort i molta, molta feina. Està clar que a O Sister! hi ha una excel·lent tasca d’harmonització vocal, molt encertats arranjaments estilístics i, una treballada estètica swing que encaixa perfectament en el revival Lindy o neoswing.

YouTube Preview Image 

L’obsessió de Paula Padilla per les Boswell Sisters ens ofereix una formació de referències evidents i personalitat pròpia, i accedir al llegat musical de les Boswell i desenvolupar una cançó de la qual només havien deixat els esqueixos, és un reconeixement exprés des de l’entorn de les germanes.

 

Perfecte el marc ofert per la banda; guitarra, contrabaix i bateria estan exactament on pertoca i encaixen el dinamisme propi del swing amb total fluïdesa. Es percep l’aposta de la banda per l’autenticitat, santificada en els seus enregistraments d’estudi: dos micros d’ambient i músics i veus tocant en directe i en la mateixa sala.

Des del primer moment, en que van aprofitar el marc ofert pels arcs gòtics geminats del pati d’armes del Castell de Bellver, fins a la fi de festa amb hoppers inclosos, el viatge en el temps va ser un plaer que esperam poder repetir, aquesta vegada en un calorós club de swing.

Mes fotos de José Luis Luna

Reply

Leave a comment.